Fitness-Trainer A

Tijdens deze opleiding leer je om les te geven aan mensen die geen of weinig ervaring hebben met fitness. Je leert onder andere trainingsschema’s opstellen, mensen coachen bij trainingen en mensen begeleiden met hun voedingspatroon.

Inhoudelijk

Functionele Anatomie, Biomechanica, Inspanningsfysiologie, Trainingsleer, Kracht- en cardiotraining, Klantbegeleiding, Blessurepreventie en –behandeling, voeding en sport.

Examinering

Theorie-examen: 60 meerkeuzevragen waar je 90 minuten de tijd voor hebt. Zodra je een 5,5 hebt behaald, ben je geslaagd voor je theorie. Dit examen wordt afgenomen door een docent van SportFlow Opleidingen. Een herexamen kost €50 en kan 2 weken na het theorie-examen gedaan worden.

Portfolio: De 5 portfolio opdrachten moeten tijdens je stage (40 uur) worden gemaakt en net als het theorie-examen met een voldoende beoordeeld zijn om praktijkexamen te mogen doen. Aan het herbeoordelen van het portfolio zitten geen kosten. Het wordt aangeraden om voordat de opleiding start een stageplek te hebben.

Praktijkexamen: het geven van een les aan 3-4 deelnemers aan de hand van een casus die jij zelf hebt gekozen. Het praktijkexamen duurt 30 minuten en is opgebouwd uit 5 minuten warming-up, 20 minuten kern en 5 minuten cooling-down. Na het examen volgt er kort een nagesprek met de examinator (ingehuurd vanuit Fit!vak). De kosten voor een herexamen bedragen €200 en een herkansing vindt plaats op het eerst volgende moment, dat de praktijkexamens door SportFlow Opleidingen worden georganiseerd (+/- 3-4 maanden).

 

 

Doelgroep:

 

 

Fitness -en sportliefhebbers, iedereen met eigen fitnesservaring

 

Deelnemers:

 

Maximaal 10 

 

Opleidingsniveau:

 

MBO niveau 3

 

Onderwijsvorm:

 

Contactonderwijs (klassikaal) en digitaal

 

Cursusmateriaal:

 

Al het cursusmateriaal is bij het cursusgeld inbegrepen

 

Studielast:

 

Minimaal 50 contacturen. Do 18:00-22:00

Thuisstudie minimaal 5 uur per week.

 

Stage:

 

Minimaal 40 uur 

 

Diplomering:

 

NL Actief (voorheen Fit!vak) diploma, erkend door ministerie van V.W.S.

 

Toelatingseisen:

 

Geen (beheersing van de Nederlandse taal)

 

Leeftijd:

 

Minimaal 16 jaar

 

Cursusprijs:

 

€ 1145,- (incl. cursusmaterialen)

 

Betaling:

 

Eenmalig of in maximaal 3 termijnen

 

Examenkosten:

 

€ 250,-

 

 *Je kunt een deel van het cursus- en examengeld terug krijgen via de Belastingdienst. Kijk op www.belastingdienst.nl voor jouw voordeel. 

 

Schrijf je nu in!

 

 

Voor meer informatie over deze pakketten of opleidingen in het algemeen:

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel 06-53181794